6 970 винниківчан вибрали собі лікарів

6 970 винниківчан вибрали собі лікарів

Станом на сьогодні, 18 липня, визначилися із лікарями, з якими підписали декларації для отримання медичної допомоги, 6 970 винниківчан. «При укладанні угоди тепер не потрібні копії документів, – розповіла  завідувач Винниківського поліклінічного відділення Надія Жигало. – Це одна зі змін до Порядку вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу, які оприлюднило МОЗ України. Лікар або

Станом на сьогодні, 18 липня, визначилися із лікарями, з якими підписали декларації для отримання медичної допомоги, 6 970 винниківчан.

«При укладанні угоди тепер не потрібні копії документів, – розповіла  завідувач Винниківського поліклінічного відділення Надія Жигало. – Це одна зі змін до Порядку вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу, які оприлюднило МОЗ України. Лікар або реєстратор більше не зобов’язані виготовляти і зберігати копії документів, які надає пацієнт. Тепер при підписанні декларації достатньо  тільки показати один з документів, що посвідчують особу, та документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Якщо людина через релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган і має відмітку в паспорті, цей документ не надається під час укладання декларації, і цей пункт у декларації не заповнюється. Для ідентифікації особи у такому разі використовують номер документа, що посвідчує особу».

Також Надія Жигало зазначила, що хоча зараз період відпусток – це не привід чекати повернення лікаря на роботу. У поліклініці можна безперешкодно укласти декларацію з лікарем, в якого плануєте обслуговуватися.

Нагадаємо, в місцевому поліклінічному відділені працюють десять лікарів, із якими можна укласти угоду про співпрацю, це –  Оксана Кушнір, Олег Довгошия, Людмила Миколишин, Олег Веремієнко, Ірина Зварич, Лідія Корець, Оксана Костик, Іванна Кравець, Юлія Мосцюк, Галина Царук.

Жоден із них наразі ліміту пацієнтів не досягнув (1800 пацієнтів  для сімейного лікаря).

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Лариса КУБСЬКА

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини