Надія Жигало: «За урядовою програмою «Доступні ліки» можна отримати безкоштовно 59 препаратів»

Надія Жигало: «За урядовою програмою «Доступні ліки» можна отримати безкоштовно 59 препаратів»

У серпні 2018 року Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою. «Загалом новий перелік препаратів містить 261 торгову назву, що на 22 препарати більше, ніж у минулому реєстрі, – розповіла  завідувач поліклініки м. Винники

У серпні 2018 року Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою.

«Загалом новий перелік препаратів містить 261 торгову назву, що на 22 препарати більше, ніж у минулому реєстрі, – розповіла  завідувач поліклініки м. Винники Надія Жигало. – 59 із цих препаратів (раніше 47) пацієнти зможуть отримувати повністю безоплатно. До списку безоплатних препаратів входять не лише препарати українських виробників, а й відомих іноземних компаній. Процедура отримання безкоштовних чи з невеликою доплатою ліків нескладна. Потрібно звернутися до лікаря первинної ланки (сімейний лікар, терапевт, педіатр), який випише рецепт, за яким пацієнт зможе отримати медикаменти в аптеці, що є партнером Програми. Аптеки-учасники позначені спеціальними наліпками – «Доступні ліки».

Нагадаємо, отримати ліки за урядовою програмою у Винниках можна  в аптеках ТзОВ «ЗІ» (в «Рукавичці»), «Подорожник» і «7Ясен» (вул. Галицька).

Із повним переліком ліків, що надаватимуться пацієнтам безоплатно, можна ознайомитись ТУТ

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Лариса КУБСЬКА

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини